Камините могат да се разделят в зависимост от горивния елемент на два основни типа – с открито огнище или с вградена горивна камера.

Спрямо декоративната облицовка камините могат да се разделят общо на – класически, модерни и рустика. Външната декоративна облицовка придава на камината неповторимост и красота. Тя се изработва от естествени материали – варовик, мрамор, гранит, гнайс (в допълнение с дърво, метал или стъкло). Цветовата гама може да се избира според вкуса и желанието ви. Моделът трябва да е в унисон с цялостния интериор на помещението, като се съчетава с големината, формата и цвета му. Възможностите за избор са неограничени. Камината може да бъде разположена между две помещения в центъра, на ъгъл или на права стена.

Горивната камерата може да бъде с право, обло или призматично стъкло. Има възможност да се избира между стотици модели по каталог или по изработени наши модели. За всяка камина се изработва индивиудален проект от наши високо квалифицирани специалисти след оглед направен на място.

Related Images: