Защо да изберем въздушното отопление с камина

схема въздушно отопление с камина

Защо да изберем  въздушното отопление с камина?

  • По-бързо загряваща отоплителна система в сравнение с отоплението с вода. Възможност  за изключване на част от помещенията ,когато не се ползват.
  • По-малки разходи за изграждането на отоплителна система с въздух в сравнение с водна отоплителна инсталация
  • По-подходяща за отопление на вили и жилища, в които няма целодневно хора за поддържане на камината, без опасност от замръзване
  • По-безопасна – при правилно изпълнение няма никаква опасност от прегряване на камерата, ако по желание се затвори въздушна клапа в някое помещение – топлината се разпределя в останалите отопляеми помещения

Какво представлява въздушното отопление с камина?

Това е съвременна система за отопление, чудесна алтернатива на скъпата система от радиатори. Със системата за въздушно отопление – камина с горивна камера, каминни вентилатори и въздуховоди ще постигнете оптимален температурен режим и при минусови температури.

Броени минути след запалване на камината автоматично се включва вентилационно устройство за горещ въздух и топлината се отвежда до другите стаи чрез система от въздоховоди. Те могат да преминават по тавана в стаите при многоетажно строителство или в подпокривното пространство в еднофамилни къщи. Най-важното в този метод е правилното изграждане на въздуховодната инсталация.

Как се изгражда системата за разпределение на топлия въздух?

Системата за разпределение на топъл въздух работи като централно отопление на топъл въздух. Камината се конструира така, че около горивната камера има въздушни пространства, които са изолирани с минерална вата. Студеният въздух навлиза под камерата, минава около нея, като се затопля и се събира в булото (горната част на конструкцията). От там топлия въздух с помоща на специален високотемпературен вентилатор се отвежда по гъвкави топлоизолирани въздуховоди и се подава във всички стаи на апартамента или къщата ,посредством регулируеми клапи. Затвореният цикъл на системата е осигурен чрез поемане на въздух под вратите, гарантиращ непрекъснато кръгообразно движение на въздуха.

Related Images: